Compania care administrează site-ul www.calverde.ro, denumit mai jos www.calverde.ro, este sc CAL VERDE srl, numită în continuare Cal Verde, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J35/2728/29.06.2017 și având Codul Unic de Înregistrare: 37861662. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. Cal Verde își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare.

Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesand pagina Termeni si conditii.

1. Accesul la informațiile de pe site

Cal Verde garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe site-ul www.calverde.ro si nu ii acorda dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Cal Verde fără acordul prealabil, în scris. Acordăm drept limitat, ne-exclusiv și revocabil de a crea o legatura web (link) către pagina principala a site-ului www.calverde.ro, sau către alta pagina, atat timp cat nu aduce daune de orice fel pentru Cal Verde sau oricăruia dintre partenerii sau furnizorii noștri, numai după obținerea în scris a acordului din partea noastra.

2. Comunicarea electronica

Cand vizitaţi www.calverde.ro sau trimiteţi email-uri, comunicaţi electronic cu noi. Sunteți de acord ca toate aceste comunicari: email-uri, notificări, acorduri, newslettere, știri, sau orice alt tip de informație pe care noi le furnizăm electronic, respectă toate cerințele legislației în vigoare, naționale și europene. Acceptul dumneavoastră de a comunica astfel cu noi, primind sau trimiţând informații, reprezintă un acord egal cu semnatura olografa pe orice document fizic, ca și cum aceste informații ar fi tipărite în scris pe un suport material. Dumneavoastră, și www.calverde.ro, sunteți de acord sa respectaţi întocmai cele transmise pe cale electronică, considerându-le ca fiind sub incidența acestor „Termeni si conditii”.

Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire/înregistrare a acestei comenzi.

3. Dreptul de autor

Întregul conţinut al site-ului www.calverde.ro – imagini, texte, poze, sigle, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea Cal Verde și a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile despre proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul în scris al Cal Verde, a oricăror elemente din cele de mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-ului www.calverde.ro numai în limitele menționate în articolul 1.

4. Comentariile și alte comunicari ale utilizatorilor

Vizitatorii care accesează site-ul www.calverde.ro pot face comentarii la adresa lui și a produselor prezentate, care pot fi publicate pe site după o verificare prealabilă. Cal Verde își rezerva dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care deranjează în vreun un fel viața altor persoane, încalcă drepturile de proprietate fizică sau intelectuală, conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare sau orice alta forma de spam.

Cal Verde nu va fi responsabilă și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune generate de asemenea comentarii sau informații. In cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpăre/vânzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii Cal Verde și partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și netransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, publica, traduce, precum şi dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde în lume.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, direct sau indirect, astfel ca prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. Cal Verde nu își asumă nicio responsabilitate privind eventualele daune provocate de folosirea acestor informații de către alți vizitatori ai site-ului, ele fiind oferite sub aceeași limitare ca și restul conținutului de pe site, conform acestui document.

5. Despre produse și servicii

Cal Verde nu oferă nicio garanție, in mod expres, implicit sau limitat la: funcționarea site-ului, informației, descrierile, materiale sau produse de pe site. Utilizatorii sunt de acord ca vizitarea acestui site și achiziționarea produselor sau serviciilor se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în diferite mod (culoare, aspect, etc.).

Continutul www.calverde.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici, imagini, simboluri) este alcatuit în colaborare cu reprezentanții producătorilor respectivi. Din acest motiv, Cal Verde nu își asumă răspunderea pentru descrierile și specificatiile produselor afisate în site-ul www.calverde.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra. Cal Verde și partenerii sai își rezerva dreptul să modifice specificaţiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.

Clientul va putea achiziţiona doar produsele existente pe stoc la momentul efectuarii comenzii, așa cum acestea sunt descrise în Site.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Cal Verde fata de orice client în cazul nelivrarii sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de Cal Verde de la acest client.

Produsele și serviciile sunt oferite „așa cum sunt” și în limita stocului disponibil. Din acest motiv Cal Verde își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs dispare din oferta curentă a importatorului.

6. Despre preţuri

Prețurile prezentate includ TVA (9%) și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifica în mod expres pe site altfel. Prețul de achizitie tiparit pe factura va fi același cu cel stabilit de consultantul de vanzari în momentul confirmării comenzii ca fiind comanda ferma, sau, în cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest preţ va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

Inregistrarea comenzii nu reprezinta şi confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de către operatorii noștri în vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare. Termenul de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii.

Încheierea contractului la distanta are loc în momentul in care operatorul www.calverde.ro a emis factura catre dumneavoastra si/sau v-a confirmat explicit comanda. Veți primi o notificare prin email sau apel telefonic.

În cazul în care dumneavoastra aţi achitat preţul în avans prin diferite metode (OP, card bancar, etc), iar comanda nu a fost confirmată de catre operatorul www.calverde.ro suma va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 15 de zile.

Clientul işi asumă întreaga responsabilitate în situația în care comunică prin formularul de comanda al Cal Verde o adresa de e-mail invalidă, necorespunzătoare, falsă sau de pe o adresa cu alt nume decat pe cea care s-a făcut comanda. Acest fapt exonerează Cal Verde de răspundere, iar comanda se considera automat anulată. Este posibil ca unele produse să nu fie disponibile, deoarece între momentul plasării comenzii și momentul acceptării acesteia, stocul să se modifice.

Ne rezervăm dreptul de a refuză comanda dumneavoastră în următoarele cazuri: nu se poate confirma plata, exista restricții de livrare în zona respectivă, produsul nu este în stoc, este retras, informațiile personale sunt eronate sau nu sunt acceptate.

7. Despre livrare

Livrarea produselor se va face oriunde in România. Cal Verde își rezerva dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Se va aplica un tarif de livrare pentru comenzile lansate și care va fi specificat pe site. Pe langa tariful perceput de Cal Verde pentru produse sau servicii se va solicita clientului plata unui tarif de livrare plătit firmei de curierat ce efectuează transportul produselor, adus la cunostiinta clientului în momentul confirmării comenzii.

Cal Verde își rezerva dreptul să întârzie sau să anuleze livrari ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Cal Verde care include evenimente de forta majora: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente conform legii românești.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul rapid care a fost angajat de Cal Verde va reveni încă o data după ce reușește să ia contact cu clientul, după care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmand să suporte cheltuielile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Toate produsele cumparate de la Cal Verde intră sub incidența unui contract de transport în cazul în care acestea nu sunt ridicate direct de la sediul firmei. Aceasta înseamnă că va asumați riscul de pierdere a unor produse dupa livrarea noastra catre transportator.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns în stare buna.

În cazul în care clientul lansează o comanda, aceasta comanda este confirmată , expediata și clientul nu o ridica,  Cal Verde este îndreptățită să procedeze la recuperarea costului transportului dus-întors a coletului și de asemenea să apeleze la baze de date de clienti neseriosi pana la recuperarea prejudiciului.

8. Despre plată

Plata produselor comandate conform acestor Termeni si Conditii se poate efectua în avans sau la livrarea produselor. Cal Verde își rezerva dreptul ca în anumite cazuri sa solicite plata produselor în avans și în anumite procente.

Plata în avans se poate realiza prin mandat poștal sau ordin de plată; dovada plății trebuie trimisă către Cal Verde la adresa de e-mail contact@calverde.ro. Livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul Cal Verde.

Plata în avans se considera și plata cu ajutorul cărții de credit online. În acest caz Cal Verde va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitaţii și a validității tranzacţiei, şi va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, înainte de livrarea produselor, aceasta verificare putand duce chiar la anularea comenzii respective din motive de securitate. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea.

9. Garanţia produselor

Produsele cumparate prin intermediul site-ului www.calverde.ro beneficiaza de garantia practicata de furnizorul fiecarui produs în parte, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

10. Linkuri de la/către alte site-uri, server, browser

Site-ul www.calverde.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea Cal Verde nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. Cal Verde nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.calverde.ro.

Cal Verde nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.calverde.ro sau de pe care se ajunge la www.calverde.ro. Pentru aceste site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor.

11. Termenii de utilizare a newsletter-ului

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul www.calverde.ro este gratuită şi voluntară, și implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricand vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic în ceea ce privește comunicarea comercială așa cum este ea stipulată de legislatia românească și internațională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizeaza și folosirea site-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document (vezi articolele 4 – 10), iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg în secțiunea corespunzătoare pe site denumită „Confidentialitate”. Cal Verde deține toate drepturile asupra conținutului newsletter-ului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe site (vezi articolele 1 si 3), în concordanță cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului www.calverde.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale și altor persoane, pe răspunderea lor, și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului www.calverde.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului document. În acest context, Cal Verde nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de actiunile abonaţilor săi.

12. Dreptul de returnare a produselor

Clientul are dreptul de a notifica în scris Cal Verde că renunţă la cumparare, fără penalităţi.

  • trimiteți o notificare prin e-mail la adresa contact@calverde.ro Această adresă de e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. prezentand motivul nemulțumirii în cel mult 10 zile de la primirea coletului;
  • vom răspunde oricărei reclamații în termen de 2-3 zile lucrătoare și dacă nu există altă soluționare vă confirmam acceptul pentru returul produselor;
  • acceptăm la retur doar produse în ambalajul original şi fara sa prezinte urme de deteriorare sau uzură;
  • taxele postale pentru transportul coletului prin Posta Romana spre sediul Cal Verde va fi suportat de client conform legii române;
  • returnarea sumei datorate în contul produselor returnate se va face doar după ce produsele au fost verificate la sediul Cal Verde;

13. Dispoziții finale

Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe www.calverde.ro, sau de informațiile prezentate pe acest site, și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parţi.

14. Politica de confidentialitate

Politica de confidenţialitate se poate consulta în pagina: Confidenţialitate